online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U subotu izmjena saobraćaja u Sarajevu zbog održavanja ‘BH povorke ponosa’

Privremeno će biti izmijenjen saobraćaj u subotu od 7 do 14 sati u Sarajevu na trasi kojom će se kretati učesnici najavljene “BH povorke ponosa”.

Izmjena podrazumijeva obustavu kretanja motornih vozila i pješaka, kao i zabranu parkiranja na trasi povorke te u dijelovima još 35 drugih ulica koje joj gravitiraju.

Najavljena ruta učesnika je: Park Safeta Isovića-Ulica Koševo-Ulica Maršala Tita-Trg Bosne i Hercegovine-zgrada Parlamenta BiH, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.

U dijelu potpune obustave i na raskrsnicama na kojima će se vozila usmjeravati ka alternativnim pravcima, saobraćaj će regulirati policija.

U zavisnosti od brzine odnosno dinamike odvijanja događaja te procjene policije, na svim raskrsnicama planiranim za kretanje učesnika policija će povremeno propuštati vozila te izlaze s parking površina unutar zone izmijenjenog saobraćaja do najkraće tačke spoja s ulicom neometanog saobraćaja.

Taksi štandovi koji se nalaze na trasi privremeno će biti izmješteni na prvi susjedni štand koji nije u zoni izmjene.

Organizator je dužan da nakon manifestacije ukloni korištene rekvizite i da saobraćajnice budu dovedene u prethodno stanje.

Najavljene izmjene saobraćaja za subotu odobrilo je, na zahtjev Organizacionog odbora “BH povorke ponosa”, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia