online slots game malaysia
KulturaVijesti

U srijedu počinje 33. Internacionalni sarajevski sajam knjiga i učila: Učestvuje više od 100 izdavača

Više od 100 izdavača iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta učestvovaće na 33. po redu Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga i učila 2022. koji će se održati od 20. do 25. aprila u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” u Centru Skenderija.

Na sajmu će se predstaviti izdavači sa oko 30.000 naslova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Turkiye, Saudijske Arabije, Švedske, Danske, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Irana i Njemačke.

Tokom sajamskih dana u “Bosanskoj kući” dvorane “Mirza Delibašić” će se predstaviti 85 autora, 36 izdavačkih kuća i organizatora izložbi sa oko 115 djela u okviru 65 promocija. Takođe su predviđene radionice i izložbe.

Kao i svake godine na kraju sajma će biti organizovana dodjela sajamskih nagrada u 15 kategorija.

Damir Petrinić, direktor KJP Centar Skenderija, izjavio je na konferenciji za novinare da je broj izlagača na 33. Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga impozantan.

“Sadržaj u ‘Bosanskoj kući’ je definitivno epicentar dešavanja, ali svaki štand i izlagač će imati svoje prezentacije i aktivnosti. Imaćemo 13 pratećih izložbi, a dodijelit ćemo i 15 sajamskih nagrada plus dvije nezavisne. Sve to garantuje da će svi koji dođu na sajam, zbog atraktivnog sadržaja biti prinuđeni da ostanu duže ili se ponovo vrate, a to je naš cilj”, rekao je Petrinić.

Ibrahim Spahić, predsjednik programskog savjeta sajma, izjavio je da su nove generacije, bez obzira na tehnologiju kojom su svakodnevno okruženi svijesti značenja i moći knjige. Upravo je “Moć knjige” ovogodišnji moto sajma.

Sajam će za posjetioce biti otvoren od 10 do 19 sati, a ulaz će biti slobodan.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia