online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

U Sarajevu Treća konferencija za mame ‘MAMF’

Treća MAMF konferencija za mame, čiji je cilj povezati majke iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, održava se danas u Sarajevu.

Glavna misija je okupljanje žena iz različitih krajeva BiH o zajedničkim temama, kao što su majčinstvo, briga o zdravlju, poslovni izazovi, ali je to i prilika da se žene zabave, uvežu i ‘napune baterije’ slušajući priče drugih  žena, dijeleći iste brige, strahove, ali i ohrabrenja.

Po navodima organizatora iz tima MAMF projekta u čijem se okviru konferencija održava, ove godine je poseban akcenat na aktivnom doprinosu u zajednici jer „ono što činimo i promoviramo može itekako uticati na živote drugih“.  

Jedan od panelista, specijalista ginekologije i akušerstva Admir Rama, novinarima je tokom konferencije izjavio da je liječenje neplodnosti, kao jedna od današnjh tema, medicinsko-socijalni i gorući problem za sve više parova u Bosni i Hercegovini koji se ne mogu prirodnim putem ostvariti kao roditelji već im je neophodno liječenje odnosno medicinska pomoć.

Do prošle godine, u Federaciji BiH nije bilo zakona za sistemsku pomoć tog nivoa takvim parovima,već su kantoni i drugi nivoi davali podršku, ali nuejdnačeno, neki su sufinansirali liječenje, neki ne.

Konferencija se održava u skladu s epidemiološkim mjerama propisanim zbog pandemije COVID-19.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia