online slots game malaysia
BiznisVijesti

U Sarajevu predstavljeno Slovensko udruženje privrednika u BiH

U Ambasadi Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini je predstavljeno Slovensko udruženje privrednika u BiH.

Ambasada je povodom osnivanja Slovenskog udruženja privrednika u BiH upriličila i prijem pod pokroviteljstvom ambasadora Slovenije u BiH Damijana Sedara i Dejana Židana, državnog tajnika Ministarstva privrede, razvoja i tehnologije Republike Slovenije.

Na prijemu su predstavljeni ciljevi i aktivnosti Slovenskog udruženja privrednika u BiH, uz prigodan kulturni program.

Kako je tom prilikom rečeno, cilj Udruženja jeste osnaživanje privrednih tokova u Bosni i Hercegovini i doprinos boljoj i efikasnijoj saradnji između pravnih subjekata iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Pored ostalih, prisutnima se obratio Jure Peljhan, član Uprave NLB Banke i predsjednik Slovenskog udruženja privrednika u BiH, istaknuvši kako mu je izuzetno drago što je u prilici predstaviti ovo udruženje prvim članovima i svim zvanicama.

– Udruženje će nastojati djelovati na području ostvarivanja zajedničkih poslovnih interesa i razvoja investicionih mogućnosti kompanija u BiH i R Sloveniji, kao i na dodatnoj podršci za organizaciju stručnih predavanja, seminara i savjetovanja iz oblasti tržišne ekonomije i komplementarnih disciplina – kazao je Pehljan.

Istovremeno, pozvao je sve zainteresovane kompanije, ali i fizička lica koja mogu doprinijeti ciljevima Udruženja, da se pridruže misiji unapređenja privrednih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia