online slots game malaysia
Sarajevo

U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH

Redovna 333. sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine počela je u Sarajevu.

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada bi trebala, između ostalog, utvrditi dva teksta zakona. Riječ je o prednacrtima zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osobama sa invaliditetom, te zaštiti mentalnog zdravlja, a koje su predložila resorna federalna ministarstva.

Planirano je i donošenje odluke za uvezivanje radnog staža radnicima rudnika uglja u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH. Odluka se odnosi na uplatu zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima ovih rudnika. Na dnevnom redu je i usvajanje informacije o provođenju aktivnosti za prijem radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj.

Također, Vlada bi trebala da se izjasni o informaciji o kreditu Evropske investicijske banke i KfW-a za finansirane projekta Vjetroelektrana Poklečani, kao i o aktivnostima u postupku izdavanja energetskih dozvola privrednom društvu ECO-WAT d.o.o. Kiseljak za izgradnju pet fotonaponskih elektrana na lokalitetu općine Stolac.

Predloženo je i donošenje odluke o izboru korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za poticaje pojedincima pri kupovini električnih automobila, za prvi kvartal, odnosno period od 3.6.2022. do 31.8.2022. godine

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia