online slots game malaysia
BiznisVijesti

U Sarajevu otvorena konferencija ‘The Economist: Svijet u 2022.’

– Konferencija “The Economist: Svijet u 2022.”, koja je otvorena danas u Sarajevu, pokušat će dati analize i poglede na privredni i politički ambijent u BiH, investicionu klimu, kao i na razvoj društva u cjelini.

Guverner Centralne banke BiH Senad Softić izjavio je na otvaranju da očekuje da kroz konstruktivnu diskusiju donosilaca odluka, privrednika i stručnjaka bude analizirana politička, ekonomska i socijalna situacija u BiH, s fokusom na izazove u 2022.

– Također, očekujem da na konferenciji usaglasimo zaključke koji će biti od koristi svima u budućnosti – poručio je Softić.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac naveo je da je vrlo važno da razvijamo domaću privredu i jačamo njene kapacitete unutrašnjim politikama.

Smatra da je potrebno da BiH otvara nova tržišta kao što su Izrael, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, a posebno Rusija i Kina, odnosno Euroazijska carinska unija.

Robert Čoban, direktor kompanije Color Media Communications koja je organizator konferencije, istakao je da ove godine prvi put izdaju prestižni britanski magazin “The Economist” za BiH, što je peto izdanje tog časopisa u regiji.

Kroz panel diskusije na konferenciji će se tražiti odgovori na pitanja koji nas izazovi očekuju u 2022., na koji način će se svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija oporaviti od posljedica globalne pandemije i kakve su ekonomske perspektive BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia