online slots game malaysia
Sarajevo

U ponedjeljak svečanost otkrivanja kamena temeljca povodom početka izgradnje Biblioteke UNSA FENA

Svečanost otkrivanja kamena temeljca i prijem povodom početka izgradnje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu bit će upriličeni u ponedjeljak 31. jula u 11.00 sati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Ova svečanost predstavlja veliki trenutak za Univerzitet u Sarajevu i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Projekat izgradnje i opremanja Biblioteke Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući grantu Saudijskog fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije, najveća je poslijeratna investicija u univerzitetsku infrastrukturu čijom će realizacijom Univerzitet u Sarajevu postati vlasnikom zdanja, koje će, osim svog nesumnjivog društvenog i kulturnog značaja, biti upamćeno i kao simbolično obilježje prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Na svečanosti će se obratiti Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, Ahmed Aqeel Al-Khateeb, ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednik Upravnog odbora Fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije, Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo.

Nakon govora slijedi otkrivanje kamena temeljca što će označiti službeni početak izgradnje Biblioteke Univerziteta u Sarajevu.Na svečanost potpisivanja pozvani su domaći i međunarodni zvaničnici i zvaničnice, predstavnici i predstavnice akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu, i ostali gosti i gošće Univerziteta u Sarajevu koji su dali svoj doprinos u pripremi i razvoju ovog najvećeg poslijeratnog kapitalnog projekta na Univerzitetu u Sarajevu, saopćeno je iz Biblioteke UNSA.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia