online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Općoj bolnici od srijede, novi način naručivanja pacijenata za prvi specijalistički pregled

Opća bolnica „Prim.dr Abdulah Nakaš“ uvodi novi način naručivanja za prvi i kontrolni pregled putem Integralnog informacionog sistema (AIS/BIS), saopćeno je iz Opće bolnice.

Uvođenje e-Uputnice za poliklinički dio (specijalističko- konsultativne službe) počinje ove sedmice od srijede,15. marta.


Novi sistem naručivanja podrazumjeva slijedeće korake:


1. Pacijent kojem je potreban prvi pregled treba se najprije javiti svom ljekaru porodične medicine gdje će putem e-Uputnice dobiti prvi raspoloživi termin za specijalističko-konsultativnu službu Opće bolnice, a na kojoj će biti upisan datum i vrijeme pregleda.
Primjer: naručivanje za Kabinet za ortopediju i traumatologiju
Pacijent kojem treba prvi pregled kod ljekara specijaliste ortopeda odlazi kod ljekara porodične medicine po e-Uputnicu, zatim ljekar porodične medicine u Integralnom informacionom sistemu (BIS/AIS) otvara kreirani kalendar narudžbi i zakazuje prvi slobodan termin ( npr. u 8:15 h na dan 20.03.2023.)
Po dolasku slijedećeg pacijenta, koji ima potrebu za istom vrstom zdravstvene usluge, ljekar porodične medicine zakazuje naredni slobodni termin (npr. u 8:30 h i tako redom do 14h ).

  1. Kontrolni pregled u okviru mjesec dana, koji je potrebno uraditi kod ljekara Opće bolnice, zakazuje ljekar porodične medicine putem Integralnog informacionog sistema (AIS/BIS).

3. Pacijent kojem je potreban kontrolni pregled izvan okvira od mjesec dana postupa na isti način kao za prvi pregled.
Novi način naručivanja se ne odnosi na urgentna stanja , koja će se i dalje zbrinjavati u Urgentnom centru.
Planirano je da do kraja marta bude vrijeme adaptacije na novi sistem naručivanja pacijenata, te ćemo pružiti uslugu i pacijentima koji imaju uputnicu izdatu na dosadašnji način, a od narednog mjeseca svi pregledi će se zakazivati putem e-Uputnice, naglašavaju iz Opće bolnice te mole pacijente da poštuju novi način zakazivanja termina pregleda , jer će na taj način smanjiti čekanje na pregled i nepotrebne gužve u čekaonicama.

3 2 votes
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia