online slots game malaysia
Sarajevo

U općini Centar Sarajevo okončana obnova četiri skloništa za zaštitu stanovništva

Služba za civilnu zaštitu Općine Centar u maju je okončala sanaciju četiri skloništa za stanovništvo. Skloništa su u ulicama: Alipašina 11-13, Alipašina 15-17, Branilaca Sarajeva broj 19A i Antuna Hangija broj 67.

Sanacija skloništa podrazumijevala je čišćenje prostora, iscrpavanje vode, krečenje, uređenje podova i zidova, kao i radove na elektroinstalacijama. Realizacijom tih radova skloništa su dovedena u uslovno i upotrebljivo stanje, te mogu poslužiti u svrhu namjene za koju su i izgrađena.

Radove na sanaciji skloništa izvodila je firma „Sela“ d.o.o. Sarajevo, a za popravke i investiciono održavanja skloništa, iz općinskog budžeta je izdvojeno 22.000 KM.

U budžetu Općine Centar u ovoj godini izdvojeno je 445.000 KM, a od toga 45.000 KM je planirano za održavanje postojećih skloništa, dok je 400.000 KM rezervisano za izgradnju novog skloništa, saopćeno je iz Općine Centar.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia