online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U KS vakcinisano oko 30 posto stanovnika starijih od 18 godina

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, do sada je u potpunosti vakcinisano ukupno 100.320 stanovnika KS, što predstavlja 30,2 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

Ovo su podaci prikupljeni kroz Informacioni  sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, na osnovu kojeg je sačinjen i presjek stanja vakcinacije protiv Covid-19 oboljenja.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika, njih 65.764 su vakcinisani u zdravstvenim ustanovama KS, a ostali su potpuno vakcinisani u zdravstvenim ustanovama izvan KS.

Od ukupnog broja potpuno vakcinisanih, najmanji broj čine osobe starosne dobi 19-25 godina, svega njih 4.636.

U KS-u trenutno čeka na revakcinaciju 52.197 osoba. Na osnovu ovih podataka, te prema planu i dinamici revakcinacije, očekuje se da će u narednih mjesec dana u potpunosti biti vakcinisano više od 45 posto punoljetnih građana Kantona Sarajevo.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 186 hospitaliziranih pacijenata sa Covid-19 infekcijom, njih 19 posto je u potpunosti vakcinisano, a 81 posto nisu vakcinisani, saopćeno je iz Službe za pres i protokol KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia