online slots game malaysia
Sarajevo

U KS proglašena epizoda “upozorenje” zbog zagađenosti zraka

Usljed značajnog rasta koncentracija zagađujućih PM 10 čestica, kao i prognoziranih vremenskih prilika, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS je, na prijedlog Stručnog tijela, proglasilo epizodu “Upozorenje” za područja općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Centar, Ilidža, Vogošća i Ilijaš dok je za područje općine Hadžići proglašena epizoda „Pripravnost“, uz primjenu interventnih mjera.

Preporuka je da se izbjegava boravak na otvorenom u zonama zagađenja zraka, posebno u jutarnjim i večernjim satima kada je koncentracija zagađujućih materija u zraku najveća. Osobama sa hroničnim respiratornim i kardiovaskularnim oboljenjima, djeci, trudnicama i starijim osobama, ali i zdravim osobama, preporučuje se da što više vremena provode na svježem zraku i sredinama sa niskim nivoom zagađujućih materija, kao što su okolne planine i izletišta. Pri boravku na otvorenom prostoru, u gradskim zonama, preporučuje se korištenje zaštitnih maski sa odgovarajućim filterima kako bi se ublažio štetni uticaj zraka na zdravlje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia