online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U KS naknade za august za demobilisane branioce mlađe od 57 godina

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo saopćilo je da je dat nalog za isplatu egzistencijalnih naknada za demobilisane branioce mlađe od 57 godina za august, koja će im na računima biti već sutra.

Kako su naveli iz Ministarstva, najveći iznos naknade je 275 KM, a najmanji 60 KM, ovisno o broju mjeseci provedenih u Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Najviše korisnika je s područja općine Ilidža.

Ministarstvo je isplatilo 477.115 KM za 2.212 nekadašnjih pripadnika Armije RBiH. Svi korisnici koji nisu bili obuhvaćeni prethodnim obračunom za juli retroaktivno će dobiti iznos na koji imaju pravo.

Iz Ministarstva za boračka pitanja KS navode da je dosad pristigao veliki broj podnesenih zahtjeva te da, zbog procedura obrade, još nisu obuhvaćeni svi korisnici kojima je priznato pravo na egzistencijalnu naknadu.

Oni će finansijska sredstva na koja su ostvarili pravo dobiti retroaktivno, u skladu s rješenjem.

S obzirom da se još radi o početku primjene tog prava i velikom broju zahtjeva moguće su greške u obradi, kao što su netačan iznos, isplaćen samo tekući mjesec bez retroaktivne naknade i slično. Zbog toga iz Ministarstva pozivaju korisnike koji utvrde neku grešku u isplati da se jave u nadležnu općinsku službu za boračko-invalidsku zaštitu (BIZ) da bi greška bila otklonjena u narednom obračunu, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia