online slots game malaysia
Sarajevo

U 11 sati protest rudara ispred zgrade Elektroprivrede BiH u Sarajevu

Savez samostalnih sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine najavio je za danas proteste ispred zgrade Javnog preduzeće Elektroprivreda BiH.

Predsjednik SSSRR FBiH Sinan Husić nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SSSRRFBiH u Zenici najavio je da će protesti biti organizovani u periodu od 11 do 14 sati, a očekuje se dolazak blizu 500 radnika iz sedam rudnika Koncerna JP EPBiH.

– Mi ne tražimo sutra da nas bilo ko prima. Mi dolazimo da iskažemo ogromno nezadovoljstvo naspram svega ovoga što se dešava. Sutra želimo kazati da smo ujedinjeni – poručio je Husić.

Kako je rekao, pokušali su ih iz nekih struktura EPBiH usmjeriti na neke druge adrese, kako bi riješili pitanje isplate plaće za zeničke rudare.Advertisement0 seconds of 0 secondsVolume 0% 

– Ali, mi kažemo: Rudari su uvijek na pravoj adresi i državo šta čekaš?! Ako i sutra ne urodi plodom, to što ćemo mi uraditi, država mora uraditi ono što treba država da uraditi i prestati muku i iživljavanje nad 830 radnika RMU Zenica – poručio je Husić.

Podvukao je kako zenički rudari moraju dobiti plaću za juni, onako kako su prema Sporazumu potpisanom 3. jula, nakon prošlomjesečne obustave proizvodnje u tom rudniku, dobili i za mjesec maj.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia