online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: ZZOKS će nastaviti da refundira novac za kupovinu kontinuiranih mjerača šećera u krvi


Zavod zdravstvenog osiguranja KS će nastaviti da refundira novac za kupovinu kontinuiranih mjerača šećera u krvi sa pripadajućim potrošnim materijalom i nakon što istekne Odluke o refundiranju, koja traje do 19. juna. Rekao je ovo za našu Televiziju Amir Ljubović iz Zavoda zdrvatsvenog osigranja KS.

Odluka o refundiranju donesena je u novembru prošle godine, jer Zavod nije bio u mogućnosti provesti postupak javne nabavke zbog nedostatka dobavljača. U KS je više od 200 djece oboljele od dijabetesa, koja koriste ova medicinska pomagala.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS kažu da nema razloga za zabrinutnost. Trajanje uredbe će biti produženo, a roditeljima refundiran novac.

Zastupnici u Skupštini KS su, kroz nekoliko inicijativa, tražili da se ova uredba prolongira. Smatraju kako se ovi problemi moraju sistemski riješiti, o čemu je bilo rasprave na posljednjoj sjednici Skupštine.

Sistemsko rješenje bi bilo bi da se prvo napravi registar oboljelih od dijabetesa u Kantonu Sarajevo. Svakome djetetu je potrebno obezbijediti besplatne kontinirane mjeračea šećera u krvi po uzoru na zemlje regiona, kako bi mogli da provedu bezbrižno djetinjstvo.

Jasmin Begić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia