online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: U udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” traže sistemsko rješenje finansiranja Roditeljske kuće u Sarajevu

“Borba za dan više” naziv je kampanje u kojoj su građani pomogli djeci oboljeloj od raka i njihovim najmilijima pozivom na humanitarni broj telefona. Akcija je trajala od 13. aprila do 13. maja. U udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” traže sistemsko rješenje finansiranja Roditeljske kuće u Sarajevu.

U proteklih mjesec dana, veliki broj građana se odazvao kampanji “Borba za dan više” koju je pokrenulo Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, te finansijski pomogao rad Roditeljske kuće u Sarajevu. Zbog pandemije COVID-19, rad Roditeljske kuće je bio ugrožen, a razlog je izostanak sistemskog rješenja.

“Treba naći jedno rješenje koje će biti sigurno, trajno i koje će ovoj djeci garantovati da nikada neće doći u pitanje funkcionisanje kuće. Mjesec dana smo imali kampanju “Borba za dan više” i iskreno se zahvaljujemo našim sugrađanima, kompanijama i institucijama koje su se odazvale i koje su bile uz nas i koje su pomogle”,kazao je Fikret Kubat, Udruženje “Srce za djecu oboljele od raka”.

Pored “gole” borbe za život, djeca oboljela od raka se bore da njihov glas čuje naše društvo i institucije, poručuju iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”. Roditeljska kuća je registrovana na nivou Federacije zbog čega najveću odgovornost za rad kuće ima ovaj nivo vlasti.

“Za nas bi sistemsko rješenje u ovom momentu bilo kada bi sve općine i gradovi na nivou Federacije uzeli jedan teret i ponijeli i kroz sporazume sa udruženjem i kroz grantove osigurali određene sredstva u zavisnosti od budžeta s kojim raspolaže općina ili grad. Posebno, tu bi mogla odigrati ulogu Federacija”, istakao je Kubat.

U planu je izgradnja roditeljske kuće u Tuzli. Prvi radovi bi trebali početi do kraja maja. U Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” se nadaju da će Roditeljska kuća u Tuzli biti završena do kraja godine, jer su s pandemijom COVID-19 problemi djece oboljele od raka postali još veći i ozbiljniji.

Amer Martinović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia