online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Sve je spremno da se od ponedjeljka omogući vakcinacija građanima u domovima zdravlja u Vogošći, Hadžićima i Ilijašu

Sve je spremno da se od ponedjeljka, 23. avgusta omogući  vakcinacija građanima  i u domovima zdravlja u Vogošći, Hadžićima i Ilijašu. Očekivaja su da to doprinese masovnijoj imunizaciji, pogotovo zbog činjenice da će na raspolaganju biti i Sinopharm vakcina.

Svi građani ovih općina moći će bez najave da se vakcinišu u domovima zdravlja kojim pripadaju.

“Evo da kažemo ako je nekome distanca bila problem, naročito iz ovih rubnih općina više nije ni ona problem. Ako imate u domu zdravlja kojem pripadate u dogovoru sa ljekarom porodične medicine, već kako se radi po protokolu vakcinalnog tima može se primiti vakcina”, kazao je Arman Šarkić, JU DZ KS

“Sa rukovodstvom DZ u Ilijašu dogovorili smo da to bude jedan punkt u Ilijašu i u srednjem, jako je bitno da ovu vrstu zdravstvene usluge približimo građanima. Mi vršimo već određenu vrstu kampanje preko MZ, tako da napravi se jedan ambijent, jedna atmosfera koja će dovesti da što veći broj građana primi vakcinu i da to bude jedan pravi, stručni, zdravstveni odgovor”, rekao je Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš.

Prema najavama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine raspodjela vakcina Sinopharm će se izvršiti tokom ove sedmice prema svim kantonima. U skladu s tim, u navedenim domovima zdravlja na raspolaganju će se naći upravo vakcine ovog proizvođača.

“Ovdje je najbitnije da postoji volja i svijest da je vakcina ta koja vas štiti, kad imate volju i svijest nema ni jedna distanca koja može biti problem”, kazao je Šarkić.

Podsjetimo, vakcinacija i revakcinacija se nastavlja na vakcinalnom punktu na Zetri svaki dan od 08:00 do 20:00 sati. Mogu doći bez najave svi punoljetni građani Kantona Sarajevo. Omogućit će se i građanima koji su prvu dozu Sinopharm i AstraZeneca vakcina primili van Kantona Sarajevo da revakcinaciju pomenutim vakcinama izvrše na Zetri, dok revakcinacija Pfizer vakcinom još uvijek nije moguća.

Selma Tahirović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia