online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Sutra počinje revakcinacija građana KS, u opticaju Pfizer, Sinopharm i Sinovac

Revakcinacija građana u KS koji su primili prve doze vakcina počinje sutra, a radi se o vakcinama Pfizer, Sinovac i Sinopharm. Na raspolaganju su i manje količine doza vakcina za nastavak novog kruga imunizacije građana. Svi građani koji trebaju revakcinaciju danas su trebali dobiti poziv od Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

U dvorani Zetra sve je spremno za početak revakcinacije. A također počinje i novi krug imunizacije prema prioritetima, među njima su i onkološki pacijenti.

Nedostatak vakcina nije jedini problem sa kojima se građani suočavaju. Posljedni period svjedoci smo da mnogo toga u provođenju vakcinacije ne štima. A jedan od problema jeste i to da se pozivaju mlađe starosne skupine građana a još nisu vakcinisane sve osobe iz III prioritetne grupe, odnosno građani iznad 75. godina.

Određeni broj građana iznad 75 godina jos nikada nije dobio niti poziv a ni termin za vakcinaciju.

O ovoj problematici govorilo se i na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, gdje su neki od zastupnika pitali Harisa Vranića, ministra zdravstva Kantona Sarajevo o čemu se zapravo radi?

„Imamo problem sa informacijskim sistemom koji nefunkcioniše onako kako mi mislimo da bi trebao da funkcioniše, a znate i sami koliko smo uložili u taj sistem. Veoma često se dešavaju greške ja dobivam desetine e-majlova koje proslijeđujem direktno Zavodu zdravstvenog osiguranja KS da bi unijeli te pacijente u sistem, te da bi oni bili pozvani. Oni nekada dobiju registraciju da su registrirani i da će biti pozvani međutim to se ne obistini“, rekao je Vranić.

A kada je u pitanju biranje vakcina od strane građana, ministar Vranić kazao je da će svi građani tek u momentu kada dođu na imunizaciju znati sa kojim vakcinama se raspolaže tog dana, te koju će vakcinu primiti, ističući da zbog nedovoljne kolicine vakcina ne postoji mogucnost izbora.

Marina Jeina, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia