online slots game malaysia
Vijesti

TVSA/Video: Sa svih strana stižu osude povodom naredbe Federalnog ministarstva zdravstva o obustavi hladnih programa u zdravstvenim ustanovama

Federalno ministarstvo zdravstva donijelo je naredbu o obustavi svih hladnih programa u zdravstvenim ustanovama u FBiH.

Osude ovakve naredbe, stižu sa svih strana. Građani i ljekari su saglasni da bolesni se trebaju i moraju liječiti, bez obzira na veliki pritisak zbog koronavirusa.

Podsjećamo prije pet dana, iz Federalnog kriznog štaba izdata je naredba u kojoj se zahtijeva obustava hladnih programa. To znači da će se primati hitni i onkološki pacijenti.

„Zahtijevamo obustavu hladnih programa u svim bolnicama te će se raditi samo hitni slučajevi i oni koji ne mogu čekati a ostali bi se trebali obustaviti“, pojasnio je Goran Čerkez član Kriznog štaba FBiH.

Reakcije na ovu naredbu stigle su gotovo iz svih bolnica u Federaciji, smatraju, da se zdravstveni sistem ne treba zatvoriti niti je ova naredba provodiva.

Opća bolnica ostaje otvorena za sve pacijente, uz poštivanje mjera koje su propisali krizni štabovi, poručeno je iz ove ustanove.

‘Sveučilišna klinička bolnica Mostar nastavlja obavljati sve dijagnostičke, terapijske i operativne procedure i postupke za sve onkološke bolesnike kao i sve ostale neodložive i hitne pacijente”, objavljeno je iz ove medicinske ustanove.

Prepoterećen zdravstveni sistem usljed pandemije koronavirusa, trebao bi prepoznavati i druge bolesti. Građani traže pomoć, za sebe ili druge. Medicinski radnici nas uvjeravaju da će bolesni biti zbrinuti. Tako se stiče dojam da su naredbe Kriznog štaba, unijele nove nejasnoće. Iako im je cilj da olaksaju put pacijenta. Sa koronom ili bez nje.

Pogledajte prilog…

Murisa Zuko, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia