online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Potpisan novi kolektivni ugovor za predškolsko i osnovno obrazovanje u KS

Izmjene Kolektivnog ugovora za predškolsko i osnovno obrazovanje u Kantonu Sarajevo, potpisali su Premijer KS Edin Forto i predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo Saudin Sivro.

Potpisivanju ovog ugovora  prisustvovala je i resorna ministrica Naida Hota-Muminović.

Izmjenama Kolektivnog  ugovora za predškolsko i osnovno obrazovanje u KS se  kvalitativno poboljšava položaj sekretara u školama uz simbolično uvećavanje njihovih plaća zbog uvjeta rada.

Definisana su i određena pitanja u smislu povećanja plaće za nastavnike koji rade u inkluzivnim odjeljenjima te je ujednačen određeni set prava za bibliotekare i socijalne radnike u obrazovanju .

Premijer KS Edin Forto je izrazio nadu da će u narednom periodu doći do daljih dogovora i sporazuma o poboljšanju položaja uposlenih u sektoru obrazovanja.

Iz Sindikata izražavaju zadovoljstvo potpisanim izmjenama.

Kako je saopćeno, već naredne godine, šest mjeseci prije isteke sadašnjeg biće pokrenuti pregovori na utvrđivanju novog Kolektivnog ugovora za sektor obrazovanja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia