online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Općina Trnovo nastavlja sa realizacijom saobraćajnih i komunalnih projekata

Ni pandemija nije usporila realizaciju saobraćajnih i komunalnih projekata na Općini Trnovo. Uprava ove lokalne zajednice ističe da je prioritet stvoriti što bolje uvjete za razvoj turizma na cijelom njenom području, ali i izgradnji poslovnih zona za biznise koji će otvoriti nova radna mjesta.

Prema procjenama eksperata iz turističkih agencija nakon pandemije interes turista više će biti usmjeren ka većem boravku u prirodi. Traži će se destinacije u područijma poput onih kojih ima Općina Trnovo od Grebka do Visočice.

Da bi se pružena šansa iskoristila mora se, ističu eksperti, ponuda obogatiti sadržajima uz očuvanje prirodnih vrijednosti područja. Posebno je važno da se urede putne komunikacije na čemu se već uveliko radi a u direkciji za puteve pripremaju nove projekte.

Veliki razvojni potencijal područje Bjelašnice ima i u privlačenju sportskih ekipa na pripreme. Zato se krenulo sa izgradnjom poslovno-sportskog centra, trenutno je u izgradnji sportska dvorana, relaks centar, sportski tereni i hotel.

Osim turizma plan je da se u centralnom dijelu općine, duž magistralne ceste, uredi poslovna zona kao i nekoliko manjih duž regionalne saobraćajnica od Pendičića do Dejčića.  

Goran Morić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia