online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO/Odobrena prodaja hotela Igman, početna cijena 9,2 miliona

Vlada Kantona Sarajevo, donijela je Odluku o prodaji hotela “Igman” i pripadajućih objekata i zemljišta.

„Postupak prodaje, shodno Zakonu o privatizaciji preduzeća, provest će Kantonalna agencija za privatizaciju sistemom tendera, odnosno javnog prikupljanja ponuda u postupku male privatizacije. Početna cijena za hotel i pripadajuće zemljište u iznosu od 9. 234. 920 KM utvrđena je na osnovu Elaborata o procjeni hotela ‘Igman’, pripadajućih objekata i zemljišta od strane stalnog sudskog vještaka iz oblasti građevinarstva od 19. februara 2021. godine“, saopćio je ministar privrede KS Adnan Delić, istakavši kako je ovo način da se KJP “ZOI ‘84” oslobodi neperspektivne imovine, te sredstvima od prodaje pokrije porezne dugove, unaprijedi infrastrukturu ski-centara i poslovanje preduzeća.

U Kantonu Sarajevo danas je objavljen poziv za utvrđivanje liste reda prvenstva mladih za kupovinu stana po osnovu predinvestiranja u poticajnu stanogradnju. Na osnovu javnog poziva koji je danas objavilo Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, mladi do 38 godina imaju mogućnost aplicirati za poticaj od 25.000 KM za jedan od 113 stanova na Ilidži, Buča Potoku, Vogošći i Ilijašu.

Veličina stanova se kreće od 31 do 86 kvadratnih metara, čija je cijena od 56.000 KM do 165.000 KM. Kada umanjimo njihove cijene sa po 25 000 KM, koliko će Kanton Sarajevo predinvestirati za svaki stan, tada će se cijene kretati od 31 000 KM do 140.000 KM za najskuplji stan”, pojasnio je ministar.

Oglas će biti otvoren 30 dana, nadležna komisija će provesti proceduru nakon čega će resorni ministar utvrditi konačnu listu mladih koji će ostvariti ovo pravo.

Pogledajte kratke izjave

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia