online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

TVSA/Video: Naredne godine u promet će se pustiti novih sedam kilometara autoputa, dionica koridora od Tarčina do Bradine

Do ljeta naredne godine u promet će se pustiti novih skoro sedam kilometara autoputa odnosno koridora Vc. Radi se o dionici od Tarčina do tunela Ivan sedlo te i sam tunel sa dvije cijevi.

Dionica koridora od Tarčina do Bradine podjeljena je na dva lota. Prvi se tiče izgradnje autoputa od Tarčina do ulaza u tunel Ivan sedlo dužine 4,9 kilometara. Drugi lot obuhvata gradnju tunela sa dvije cijevi sa dužnom od po 1,7 kilometara.

U autocestama si više nego zadovoljni obimom urađenog i trenutnom dinamikom radova. Posebno kažu zbog činjenice da su na ovom području bile dosta oštre zime i loša geologija terena.

Prema trenutnoj analazi dodtani radovi na geologiji neće poskupjeti radove niti usporiti realizaciju projekta. Na tunelu Ivan već je jedna cijev probijena a uskoroće biti i druga.

U tunelu radovi se odvijaju u tri smjene a na lotu 1 u dvije zbog vrućine
Na ovoj dionici ključna je izgradnja dva mosta, Raštelica jedan i dva. Nakon oštre zime koja je malo usporila radove sad je postignuta puna dinamika.

Prema dinamičkom planu oba mosta trebaju biti gotova do proljeća naredne godine. Radovi na izgradnje trase također se odvijaju prema planu.

Na oba lota anagažovano je 400 radnika i 50 inžinjera i tehničara uz angažovanje 50 različitih strojeva te 80 transportnih sredstava.

Predstavnici Autocesta i izvođača radova uvjereni su da će projekat biti okončan u planiranom roku te da će već u sedmom mjesecu ova dionica koridora biti puštena u promet.

Goran Morić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia