online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Napravljeni konkretni koraci u rješavanju ubistva Dženana

Nakon jučerašnjih hapšenja, Muriz Memić, Arijana Memić i njihov advokat Ifet Feraget obratili su se javnosti. Kako kažu, posljednji put su pozvali Sabinu Sarajlija, glavnu tužiteljicu Tužilaštva Kantona Sarajevo da ih primi te objasni kako je došlo do „Istrage o istrazi“. Alisa Mutap odnosno Ramić, predata je danas u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Osim nje, jučer su također privedeni: hotelski radnik Muamer Ožegović, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine Nedžad Hrvat, kao i bivši pripadnik ove institucije, Nebojša Veljović.

Alisa Mutap predata je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Nakon 1.950 dana i pokrenute istrage o istrazi, nakon nebrojenih javnih istupa porodice Memić – napravljeni su konkretni koraci u rješavanju ubistva Dženana. Kako kaže njegova sestra, značajan pomak, ali preostaje još mnogo posla.

„Jučer su uhapšena 4 lica među kojima je alisa mutap ramić. Alisu smo 5 godina pozivali da kaže samo jedno, ko je ubio našeg đenana. Ona je odlučila da šuti iz njoj poznatih razloga. vjerujemo da će uskoro ti njeni razlozi biti poznati javnosti“, rekla je Arijana Memić.

Muriz Memić pozvao je glavnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Sabinu Sarajlija na službeni sastanak. Kao glavnog krivca on vidi Dalidu Burzić, koja je bila glavnua tužiteljica u vrijeme prve istrage.

„Danas sam se ponovo obratio Sabini Sarajliji, slugi ovog sistema, iako je nazivam slugom, da primi mene i mog advokata, da nam objasni kako je to Alisa uhapšena, jer ona je stala iza kriminala Dalide Burzić. imali su sve ove dokaze“, istakao je Muriz Memić.

„Osoba koja je na stolu imala sve ove dokaze o kojima govorimo ovih 5 godina, oa i ove dokaze na osnovu kojih su jučer uhapšeni alisa, policajci i zaposlenik hotela, svi ti dokazi su bili kod Dalide Burzić“, rekao je Ifet Feraget, advokat.

Kako su rekli, ova hapšenja pokazuju da su sve vrijeme govorili istinu.

„Imamo 7 uhapšenih, 8 zaštićenih svjedoka, to je 15 ljudi, a 45 je u krivičnoj prijavi. Čekamo glavne. Poruka moja za kraj da nikada neću odustati, da se nikad neću umoriti“, kazao je Muriz Memić.

Potcrtali su da se neće zaustaviti dok ne otkriju glavnog krivca, a smatraju da je velik broj osoba uključen i odgovoran.

„Kriminalna grupa je skupina više lica koji svjesno i namjerno pruzaju pomoc nakon izvrenja ubistva, obzirom na način ubistva dzenana motemo reci da je to tesko ubistvo, koje nas zakon predviđa dugotrajni zakon od 45 godina“, istakao je advokat.

Hapšenja su djelimično vratila povjerenje u nadležne institucije, poručili su.

„Onima koji se do sada nisu usuđivali da se bore protiv nepravde. koji su mislili da se trebaju pormiriti sa nepravdom koja ih je zadesila, evo mi im poručujemo nakon 5 ipo godina da se trebaju boriti, da možemo, moramo se boriti za pravdu“, rekla je Arijana Memić.

Rad državnog Tužilaštva još nije gotov te iako je za njih ovo velika pobjeda – porodica Memić očekuje nove pretrese i hapšenja u ovom slučaju. Mutap-Ramić je danas saslušana u Tužilaštvu Bosne i Hercegovini i, kako prenose mediji, pružila je aktivnu odbranu te se ponudila za bilo kakvu vrstu vještačenja.

Mašo Karavdić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia