online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO/M:tel i BH Telecom u trci za pružanje telekomunikacijskih usluga Vladi KS

Ured za razmatranje žalbi BiH usvojio je žalbu kompanije BH Telecom na odluku Stručne službe za zajedničke poslove KS, kojom je kompaniji M:tel, koja je u većinskom vlasništvu Srbije, dodijeljen posao pružanja usluga mobilne telefonije zaposlenicima KS. Kako stoji u obrazloženju ove odluke, nije analizirano koliko je bila realna ponuda kompanije koja je odabrana.

Kanton Sarajevo godinama je telekomunikacijske  usluge nabavljao od BH Telecoma, preduzeća čiji je većinski vlasnik Federacija BiH. Ugovori su, uglavnom, dodjeljivani na osnovu pregovaračkog postupka. U većini slučajeva fiksna i mobilna telefonija ugovarana je u okviru iste nabavke. No, u februaru Vlada  KS se odlučila za otvoreni postupak razdvajajući tendere za fiksnu i mobilnu telefoniju. Zastupnica u Skupštini KS Jasmina Biščević-Tokić smatra da je Ured za razmatranje žalbi dobro postupio kada je usvojio žalbu kompanije koja je godinama bila operater Vlade KS.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović napominje  da je nabavku odobrila  Komisija za javne nabavke,  a Vlada Kantona Sarajevo samo je potvrdila tu odluku.

Kontaktirali smo i Stručnu službu koja je bila zadužena za odabir najpovoljnijeg operatera. Kažu, ugovor još nije nikome dodijeljen. S obzirom na to da je postupak javnih nabavki još u toku,  u skladu sa  Zakonom – nije dozvoljeno davati nikakve informacije.

Namik Vatrenjak, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia