online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Ministar Mesihović do danas nije razriješen dužnosti i sve vrijeme prima plaću

Još krajem sedmog mjeseca KS je ostao bez čelnog čovjeka najznačajnijeg resora u Vladi, ministra zdravstva Rusmira Mesihovića. Nikada adekvatna zamjena nije nađena. Paradoks svega je da Ministar Mesihović do danas nije razriješen dužnosti i svo vrijeme prima plaću.

Sve je to sistem omogućio. Ministar Mesihović je krajem sedmog mjeseca zbog zdravstenih razloga otišao na bolovanje. Ubrzo je podnio i ostavku. Nije ga bilo duže od 30 dana.

Po zakonu o Vladi KS član 9. ako je ministar odsutan po bilo kojem osnovu duže od 30 dana, premijer Kantona Sarajevo je dužan imenovati v.d. ministra i donijeti riješenje koje treba uputiti Skupštini KS. Tako je i bilo.

Premijer Nenadić je donio riješenje o razriješenju ministra Mesihovića i uputio ga Skupstini Kantona Sarajevo. Riješenje stupa na snagu onog dana kada ga potvrdi Skupština Kantona, međutim to se nikada nije desilo.

20. avgusta održava se hitna sjednica Skupštine KS. Na njoj je trebao biti razriješen ministar Mesihović. Međutim, ta sjednica je prekinuta i upravo ta sjednica nikada nije kompletirana i nikada nije nastavljena.

Podsjećamo, bilo koji član Vlade ne može otići dok to ne potvrdi Skupština KS. Pouzdano znamo da je Mesihović bolestan i da i dalje, kako saznajemo, donosi doznake za svoje bolovanje. Tako i dalje redovno iz budžeta prima neto plaću u iznosu 2.835 KM.

Da, sve je to sistem omogućio, koji niko godinama ne mijenja.

Nerminka Emrić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia