online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO/Kapitalna ulaganja u prugu, dok sudbina GRAS-a nije poznata

Dok traje rekonstrukcija tramvajske pruge i nabavka novih vozila, preduzeće GRAS, još je u velikim problemima. Tužbe, dugovi i višak kadra. Iako se situacija stabilizirala u posljednjem period, i dalje se postavlja pitanje stečaja.

Mašo Karavdić, TVSA

Javni prevoz Kantona Sarajevo zbog njegove slabe funkcionalnosti već dugo vremena privlači pažnju javnosti. Izmjene vladajućih garnitura na kantonalnom nivou nisu donosile mnogo za ovo javno preduzeće, te je GRAS došao u situaciju gdje je stečaj realna opcija.

Mi tražimo način da izađemo iz problema, stečaj jeste jedna od opcija, nije jedina, kazao je za TVSA Adnan Šteta ministar saobraćaja KS.

U periodu u kojem je sudbina GRAS-a neizvjesna, započeli su kapitalni projekti u poboljšanju javnog prevoza. Narudžba tramvaja, dolazak novih trolejbusa, te rekonstrukcija pruge su nešto što se očekuje u bližoj budućnosti. Iz Vlade KS ostavljaju mogućnost da se ipak ovi radovi i nabavke ustupe i nekom drugom prevozniku.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia