online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Izgradnja pruge do Hrasnice najranije bi trebala biti završena 2023. godine


Vlada Kantona Sarajevo planira obnoviti i proširiti namjenu za dvije urbane lokacije: Željezničke stanice i Remize GRAS-a. Rekao je ovo za našu Televiziju resorni ministar Enver Hadžiahmetović. Radi se o projektu Evropske banke za obnovu i razvoj, kojim se zapušteni i neiskorišteni objekti vraćaju u upotrebu. Još uvijek nije poznato za koje namjene bi ovi prostori bili na kraju iskorišteni.

Strateško planiranje nedovoljno iskorištenih zemljišnih posjeda i infrastrukturnih sistema u blizini urbanih centara, može biti od ključne važnosti u poboljšanju kvalitete života i razvoju ekonomije. Evropska banka za obnovu i razvoj će finansirati izradu studije, kojom će se definisati gradnja novih sadržaja u krugu Željezničke stanice i GRAS-a.

O pomjeranju remize GRAS-a govori se godinama. Prva opcija bila je preseljenje u Rajlovac, zatim na prostor nekadašnje kasarne „Safet Zajko“, a u zadnje vrijeme se govori da bi novo sjedište GRAS-a trebalo biti napravljeno u Hrasnici. Međutim, za sada nema nijedne ponude za kupovinu zemljišta, kaže prvi čovjek GRAS-a.

„Bili bi dodatni troškovi iz Hrasnice zbog udaljenosti, pogotovo zbog ekoloških vozila koja se nabavljaju, po meni je najbolja opcija da ova lokacija ostane, Vlada i Ministarstvo će o tome odlučiti“. Rekao je Senad Mujagić, direktor KJKP GRAS-a.

U Sindikatu radnika GRAS-a smatraju kako je ovo zemljište vrijedno 100 miliona maraka. Oni nemaju ništa protiv prodaje, ukoliko bi se novac uložio u sanaciju stanja u GRAS-u.

Ministar Hadžiahmetović kaže da bi Željeznička stanica i Remiza GRAS-a trebale zadržati svoju namjenu, ali da bi pojedini dijelovi prostora trebali biti bolje iskorišteni. Rješenje još ne postoji.

Izgradnja pruge do Hrasnice bi najranije trebala biti završena 2023. godine. Iz GRAS-a od Vlade KS očekuju da prvo riješi probleme u ovome preduzeću. Više informacija bi trebalo biti poznato do kraja ove sedmice, za kada su iz Vlade najavili konačno rješenje za GRAS.

Jasmin Begić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia