online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Ide li GRAS u stečaj i šta će to značiti za preduzeće ali i radnike?

GRAS trenutno ima dugavanja koja premašuju 300 miliona KM po različitim osnovama. U medijima se ovog vikenda pojavila informacija da je ovo preduzeće postalo prevelik teret kantonalnoj vladi u Sarajevu i da na jesen ide u stečaj. Provjerili smo ovu informaciju u Grasu.

Iz Grasa demantuju ova saznanja medija i tvrde da još uvijek nije razmatran stečaj sa Vladom i resornim ministarstvom. O ovoj opciji se razgovara od 2014. godine kada je kantonalni pravobranitelj preporučio stečaj za ovo preduzeće.

“Ovih dana pojavila se informacija da je Vlada tako da kažem konačno prelomila i odlučila da GRAS definitivno ide u stečaj. Ja mogu reći da to nije istina. Ono što je možda izazvalo takvo mišljenje je zaključak Vlade prema upravi preduzeća GRAS”, istakao je Senad Mujagić, v.d. direktor GRAS-a.

“Proglašenje stečaja ne znači gašenje firme. Firma nastavlja sa radom samo u stečaju kao posebnom režimu poslovanja. Istina je da zaposlenici dobiju otkaz ali oni su naredni dan odmah zaposleni. Uz dobru reorganizaciju i dobar program zdrav u slučaju GRAS-a i dobru političku i društvenu podršku da se osnuju zdravi ogranci koji će donijeti dobro poslovanje nikada nije kasno da se firma izvuče u cjelini iz negativnog poslovanja”, rekao je Vojislav Dragutinović, stećajni upravnik.

Ono što je izvjesno je da će se ove godine krenuti u rekonstrukciju tramvajske pruge i modernizaciju voznog parka.

Ukoliko i dođe do stečaja u Grasu novoformirano preduzeće neće preuzeti samo tramvajski i trolejbuski saobraćaj, već će raditi u punom kapacitetu i na u autobuskim i minibus linijama što je i utvrđeno na jednom od sastanaka Uprave, Sindikata i Vlade KS.

Sunčica Šehić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia