online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Ministarstvo saobraćaja KS neće uvoditi privatne prevoznike kao ispomoć GRAS-u

I u Ministarstvu saobraćaja, i u GRAS-u optimistični su da će već sa nastupajućom sedmicom doći do stabilizacije javnog gradskog prijevoza. Funkcionisanje nekih linija, posebno autobuskih, bilo je uvjetovano nabavkom goriva i registracijom vozila.

U prethodnom periodu, kada je bila neizvjesna deblokada računa GRAS-a, u nadležnom ministarstvu bilo je ideja da se angažuju privatni prevoznici, ukoliko budu ugrožene pojedine linije.

Međutim, od toga se odustalo jer je izvjesno da će ovo javno preduzeće moći nastaviti s održavanjem linija koje su jedno vrijeme otežano funkcionisale.

„Neregistrovana vozila će se odmah registrovati, počeće isporuka plina, goriva već ima, jer je Vlada već intervenirala sa nabavkom goriva. Već od slijedeće sedmice redovniji prijevoz“, kazao je Adi Kalem, ministar saobraćaja KS.

Nedavno je održan sastanak sa predstavnicima Evropske investicione banke. Razgovaralo se o projektu izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica.

„U pripremi je nacrt sporazuma koji bi se trebao potpisati polovinom novembra. Nadam se da ćemo odmah krenuti u aktivnosti oko raspisivanja javnog poziva, izbora konsultanta itd.“, kazao je Kalem.

On je istakao da je Općinski sud u Sarajevu dao maksimalan doprinos na ubrzanom rješavanju pojedinačnih tužbi radnika, odnosno njihovom povlačenju.

Dzejna Mujagić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia