online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Četvorka s kandidatima za načelnike ubjedljivo dobila lokalne izbore u KS

Izborna noć u Sarajevu pokazala je da su građani Kantona Sarajevo izabrali promjene.  Kandidat Četvorke Srđan Mandić prvi je proglasilo pobjedu u Općini Centar.

„Moje ime je  Srđan Mandić i ja sam novi načelnik Općine Centar. Sad bi bilo fer da ja kažem da je ovo bila korektna kampanja, nažalost nije. Bila je možda najprljavija do sada. Bila je vrlo brutalna ali od ovog momenta ja to opraštam, svaku ružnu izgovorenu riječ. Od ovog momenta ja sam načelnik Općine za sve građane, posebno za one koji nisu glasali za mene, koji su imali neke sumnje ko sam ja i šta sam ja. Ja sam dijete ovog grada i ja ću biti načelnik svih građana koji u Općini Centar žive“, kazao je Srđan Mandić, kandidat četvorke za načelnika Općine Centar.

Stranke Četvorke ostvarile su veliku pobjedu i na Ilidži gdje je glasačko tijelo godinama bilo naklonjeno Stranci demokratske akcije.  Nermin Muzur, kandidat Četvorke ispred Naroda i pravde rekao je da je uprkos tome očekivao pobjedu.

„Ovaj rezultat nije očekivao samo onaj koji nije bio u satavu Četvorke i ko od početka nije bio u ovom projektu. Predano smo radili, dali smo svoj maksimum i vjerovali smo da nagrada za to mora stići. To se obistinilo, danas imamo najveći izalazak za načelnika u historiji lokalnih izbora. Meni je drago da je Ilidža pokazala konačno da ne želi da šuti. Po prvi put, nakon dugo godina, dešava se promjena na Ilidži“, kazao je Nermin Muzur, kandidat četvorke za načelnika Ilidža.

Ubjedljivu pobjedu ispred aktelnog načelnika Nedžada Koldže ostvario je i  kandidat Četvorke Hasan Tanović.

„Siguran sam da ćemo imati dvotrećinsku većinu što se tiče Četvorke u općinskom vijeću. Kada sam prihvatio ovu priču i ulazio u kandidaturu na zahtjev predsjednika četiri političke partije stranaka Četvorke, rekao sam dva uslova da nastupim kao kandidat svih stranaka, da ne pripadam ni jednoj od tih stranaka. Drugi je bio da radimo kampanju na način da tako pobjedimo da se to osjeti.

Načelničku poziciju zadržat će najvjerovatnije kandidat SDA Semir Efendić.

Promjene neće biti ni u Starom Gradu gdje je novi stari načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Posebna borba vodit će se za općinska vijeća. Prema prvim informacijama i ovdje dobro stoje stranke okupljene oko četvorke. Prema izbornim analizama zajednički nastup ovih stranaka bio je presudan za promjenu vlasti na lokalnom nivou.

Namik Vatrenjak, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia