online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Da li će ove godine ljetna sezona biti bolja od prošlogodišnje!?

Usljed poboljšanja epidemiološke slike kako u našoj državi tako i u zemljama regije i EU, turistička industrija polako se budi. Prema prvim pokazateljima, predstojeća ljetna sezona u zemljama regije trebala bi biti znatno bolja od prošlogodišnje. Tome doprinosi i visok stepen vakcinisanih osoba. S druge strane u BiH broj vakcinisanih još uvijek nije na visokom nivou pa se postavlja pitanje – da li će ove godine ljetna sezona biti bolja od prošlogodišnje!?

Protekla godina obilježena epidemijom korona virusa, donijela je mnogo ekonomskih i društvenih poteškoća u našoj zemlji. Turizam, grana privrede koja je bila u znatnom porastu u BiH, najviše je pogođena.
S druge strane turistički djelatnici nadaju se da će ova godina u smislu dolaska turista u Sarajevo ipak biti barem malo bolja u odnosu na prethodnu.

Na poboljšanju ljetne ponude turistička zajednica radiće i u narednom periodu. Naročito se to odnosi na Bjelašnicu, Igman i Trebević. Dogovor je već postignut s opštinom Trnovo kao i centrom ZOI 84.

Ovo je idealna prilika da BiH koja obiluje prirodnim ljepotama skrene pažnju na njih, naročito imajući u vidu činjenicu da naročito strani turisti izbjegavaju mjesta masovnih okupljanja.

Zbog sporog procesa vakcinacije protiv koronavirusa BiH i dalje se smatra zemljom visokog rizika. Ukoliko se taj trend ubrzo promijeni, to će predstavljati šansu da naša zemlja se bolje pozicionira na listi poželjnih I sigurnih turističkih destinacija.

Berina Bevrnja – Muratović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia