online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Uslovi za studente u domu na Bjelavama uskoro će biti bolji

Uslovi za studente u Domu na Bjelavama uskoro će biti još bolji. U toku su radovi na sanaciji i rekonstrukciji paviljona šest koji bi uskoro trebao biti stavljen u funkciju. Projekat je pokrenut na inicijativu studenata a finansiran od strane fonda Kraljevine Saudijske Arabije.

Paviljon šest, godinama je bio zatvoren za studente zbog jako loših uslova. To je studentima dalo ideju da pokrenu inicijativu za njegovu rekonstrukciju. Veliku podršku pružili su im Medžlisa islamske zajednice Sarajevo i tadašnji glavni imam hafiz Kenan efendija Musić. Upravo su studenti sa osobljem studentskog centra učestvovali u izradi projekta koji je na kraju podržan od fonda Kraljevine Saudijske Arabije.

„Osim smještajnih kapaciteta koji će biti na jednom vrhunskom nivou, ovaj paviljon će sadržavati i mešdžid te multimedijalnu salu sa čitaonom i bibliotekom“, kazao je Mahir Omerović, potpredsjednik Udruženja studentskog centra Sarajevo.

Od posebnog značaja za studente je i činjenica da će nakon 20 godina kako je uspostavljen džemat Bjelave, dobiti novi mešdžid sa svim popratnim sadržajima.

„Ono što nama ovaj projekat predstavlja jeste kao svjetlo u mraku nakon toliko godina. Da omladina u ovom prostoru ima svoje uporište, svoje skrovište i svoje mjesto uspjeha i smiraja i to nama predstavlja ultimativni poklon“, rekao je Edin Matović, glavni imam džamije Bjelave.

U studentskom centru kažu kako je ovakav način saradnje sa studentima pokazatelj da se zajedničkim snagama mogu uraditi dobre stvari. Nadaju se da će nakon što građevinski radovi završe, uspjeti naći sredstva i za opremanje.

„Nedostaje druga faza koja nije završena, tako da je opremanje na čekanju tako da Studentski centar nije u mogućnosti samostalno bilo šta raditi i izdvajati“, istakao je Senan Lalić, uposlenik Studenskog centra Sarajevo.

Vrijednost prve faze ovog projekta koji se odnosi na građevinske radove vrijedan je 300 hiljada maraka a trebao bi biti završen do početka nove školske godine. Studenti se nadaju da će uskoro bito pokrenuto još ovakvih projekata kako bi uslovi za one koji tu borave bili znatno bolji nego što su sada.

Nedim Selimbegović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia