SarajevoVijesti

TVSA/Uskoro proces novih upravljačkih struktura u preduzećima i ustanovama KS

Godinama svjedočimo da svaka nova Vlada u KS mandat započinje kadrovskim promjenama u preduzećima i javnim ustanovama. Tako smo 2019 imali smjenu kada je šestorka preuzela vlast, potom 2020 sa novom vladom i novu smjenu direktora. I nova kantonalna vlada najavljuje -smjene, ali, kako kažu samo za one koji nisu dobro radili posao.

Selma Tahirović, TVSA

Kantonalne  ustanove iz oblasti kulture već 4 godine nemaju imenovane zvanične upravne i nadzorne odbore. Fukcije obnašaju vršioci dužnosti, kojima je mandat istekao. Naime nakon što je poslije više od 3 godine poništen javni oglas za imenovanje članova upravnog i nadzornog odbora u 12 institucija kulture i raspisan novi u julu prošle godine imenovanje nikada nije završeno.

Na naš upit od ministra Samira Avdića dobili smo samo kratak pismeni odgovor: -Upravljačke strukture u JU kulture još uvijek nisu imenovane, ali to je isključivo stvar dogovora skupštinske većine, kazao je Avdić.

Pitali smo i da li će nova vlada kako je najavljivala odabir vršiti prema stručnosti ili, kako to već postaje pravilo-stranačkoj podobnosti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.