online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Potpisan sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju zadnje faze izgradnje 9. Transverzale

Ugovor podrazumijeva izgradnju kružnog toka u Buljakovom potoku za čiju izgradnju će biti izdvojeno 4,9 miliona maraka. Ugovor su potpisali načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić, Ministar saobraćaja KS, Adi Kalem i direktor Direkcije za puteve KS, Selmir Kovač.

Po dva miliona osigurat će Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve KS, a Općina Novi Grad 900.000 maraka i to iz budžeta ovih institucija.

“Nakon potpisivanja ovog sporazuma mi ćemo pristupiti i potpisivanje ugovora sa izvođačem radova sa kojim je već zaključen okvirni ugovor na ovaj iznos od 4,9 miliona maraka i očekujemo vrlo brzo nakon toga izgradnju kružnog toka.”, kazao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad.

Za završetak radova potrebno je izmiještanje nekoliko objekata koji se nalaze na mjestu kružnog toka, no to neće zaustaviti početak izgradnje.

“Ovo je zaista važan projekat, višegodišnji i ovaj iznos koji smo zajednički osigurali omogućit će da već u narednom periodu kroz ugovor za izvođačem pokrenemo izgradnju kružnog toka. Vidjet ćemo, u zavisnosti od dinamike rada Skupštine, da li će se već na sljedećoj sjednici Skupštine KS naći i predmeti za preseljenje trgovki koje se tamo nalaze.” Istakao je Maro Nenadić, premijer KS.

Velik dio ove saobraćajnice već je izgrađen i završetkom kružnog toka trebalo bi da bude okončan projekat koji će uveliko rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada.

Ranije je za ovu dionicu potpisan ugovor u vrijednosti približno 15 miliona maraka, a do sada je realizirano gotovo deset miliona.

Mašo Karavdić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia