online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Općina Novo Sarajevo podiže spomenik šehidima i poginulim braniocima

U Općini Novo Sarajevo potpisan je Ugovor za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Centralnog spomenika za 716 branilaca grada, pripadnika Oružanih snaga RBiH. Spomenik će zauzimati prostor između  Bulevara Meše Selimovića i zgrade „Stometarke“ u ulici Ferde Hauptmana.

Imena 716 branilaca bit će upisana na Centralnom spomen- obilježju. Načelnik dodaje da će spomenik biti mjesto okupljanja i obilježavanja značajnih datuma na području općine.

„Mi smo otprilike prije nekih godinu dana započeli aktivnosti na pripremi sve potrebne dokumentacije za izradu Centralnog spomen obilježja pogunulim borcima i šehidima sa podrućja Novog Sarajeva. Njih 716, koliko ih imamo, svakako su zaslužili jedno obilježje bez obzira što mi imamo sedam naših lokalnih obilježja gdje su sva ta imena već postavljena“, rekao je Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo.

Projektna dokumentacija podrazumijeva izradu idejnog i izvedbenog projekta za potrebe pribavljanja urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole. Završna verzija treba da bude završena u narednih 15 dana, a želja je početi izgradnju što prije.

„Ovo je idejno rješenje koje je pobijedilo na konkrusu i simbolika ovog idejnog rješenja je taj krug, zid, i ta ovojnica koja se na neki način podiže“, rekao je Samir Serdarević.

Vrijednost  ugovora  za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Centralnog spomenika iznosi 19.500 maraka.

Mašo Karavdić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia