online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Obustava javnog prijevoza samo za april GRAS koštala 3 miliona

Jedna od bitnih rasprava na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo bio je i GRAS.

Zastupnici se pitaju zašto niko ne odgovara za višemilionski kriminal u ovoj firmi? Vlada Kantona Sarajevo i predstavnici GRAS-a pokušavaju sa Poreznom upravom Federacije pronaći modalitet otplate duga prema ovoj ustanovi. U toku su pregovori sa Upravom za indirektno oporezivanje, kojoj GRAS duguje 20 miliona maraka.

Direktor GRAS-a Jakub Kubur ističe kako je firma na putu oporavka.

Pandemija korona-virusa, zbog koje javni prevoz u KS obustavljen na dva mjeseca, GRAS-u je donio novi finansijski minus. Projekcija izgubljenih prihoda od prodaje karata u aprilu iznosi tri miliona maraka. Prvi čovjek GRAS-a smatra da gubici nisu preveliki i da GRAS može izaći iz krize Ukupni gubici GRAS-a od 300 miliona maraka premašuju visinu kapitala tog preduzeća. Kupovina autobusa, polovnih trolejbusa, zatvaranje autobuskih stajališta – samo su neki od primjera kriminala.

U SBB-u se pitaju zašto niko nije odgovarao te zbog čega se i dalje radi mimo odluka Vlade.
Vlada Kantona Sarajevo ozbiljno  se mora pozabaviti rješavanjem problema u GRAS-u. Da li novim investicijama ili podjelom firme na dva dijela – odluka mora biti donesena, smatraju u SDP-u.

Preko GRAS-a sve vlade su godinama kupovale socijalni mir, ističe zastupnik Mahir Dević( SDA).
Neselektivnim primanjem kadrova, lošim poslovanjem, GRAS je doveden u ovu poziciju. Kompaniju sada treba restrukturirati.

Pogledajte šta su još zastupnici u Skupštini kazali o mogućim rješenjima za GRAS

Jasmin Begić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia