online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Nedostatak logopeda u Domovima zdravlja što hitnije riješiti

   Zbog neuspostavljenog  finasijskog  okvira  krajem prošle godine  prestao je rad  za 17 logopreda koji su ugovorom bili angažirani u Domovima zdravlja  na području  Kantona Sarajevo .  Stav porodica sa djecom sa poteškoćama je da se ovaj problem mora riješiti što hitnije.  Ističući da svako novo prekidanje rada ovih  uposlenika  liči da gubitak osnove  zdravstvene terapije  neophodne  za dalji razvoj njihove djece.

Sandra Šabić, TVSA

 Porodice sa djecom  s poteškoćama  u razvoju  susreću se sa problemom kako na adekvatan način odgovoriti njihovim potrebama.  Na molbu roditelja  zastupnica  Neira  Dizdarević na jučerašnjoj sjednici postavila je zastupničko pitanje.

Premijer Edin Forto  odgovorio je da su  organizacija posla i uopće način upravljenja ovom instutucijom  prepreka u rješavanju ovog i drugih  problema . JU  DZ  KS  imala je vrijeme  kada su trebali poslati zahtjev resornom ministarstvu, ali, kazao je, to nisu učinili. Dato je i obećanje da će ova  vlada sa svojim stručnjacima raditi na hitnom iznalaženju rješenja. Iz  JU DZ KS demantiraju premijera da nisu zatražili produženje ugovora logopedima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia