online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Najviše prekršaja epidemioloških mjera evidentirano u javnom prijevozu

Tokom predhodna dva dana u periodu djelimičnog lockdown-a u Kantonu Sarajevo pojačane su aktivnosti inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS kao I pripadnika MUP-a Kantona. Prema njihovim izvještajima nije bilo velikih gužvi kao ni velikog broja prekršaja. Odstupanja u provođenju izdatih naredbi najviše su zabilježena u vozilima javnog gradskog prijevoza.

„U protekla dva dana izvršeno je četiri stotine inspekcijskih nazora, od toga ukupno je izdat 31 prekršajni nalog, te 54 rješenja za uklanjanje utvrđenih nepravilnosti. Pojačane kontrole poštivanja epidemioloških mjera vršile su se i u vozilima javnog gradskog saobraćaja, gdje su zabilježene određene nepravilnosti, kao što su socijalna distanca, nepravilno označena sjedišta, nedostatak dezinfekcionih sredstava kao I izostanak kovid redara” istakao je Fahir Halilović direktor KUIP-a.

Iz KJKP GRAS kazali su da im problem sa oznakama na sjedećim mjestima prave sami putnici, ali da dezifenkcionih sredstava ima dovoljno.

“Ono što nam je unazad 2 dana stvorilo određene probleme I nismo u mogućnosti da ispoštujemo u potpunosti preporuke navedenih mjera jeste povećan broj bolovanja tako da je 141 uposlenik Grasa na bolovanju što je opteretilo funkcionisanje. Ono što će nam još stvoriti problem jeste da nam sutra ističu ugovori na određeno vrijeme za 56 uposlenika tako da ćemo skoro 200 uposlenika imati van radnog procesa“, kazao je za Televiziju Sarajevo v.d direktora GRAS-a Senad Mujagić.

Tokom protekla 24h na podrucju KS policijski službenici sankcionisali su 70 osoba zbog nenošenja ili nepropisnog nošenja zaštitnih maski I 11 osoba zbog činjenice da nisu poštovali ograničenje kretanja u vremenskom periodu izmedju 23h I 05h. Također, više policijskih timova u saradnji sa inspekcijom kontrolisali su zabranu rada odredjenih djelatnosti te tom prilikom nisu zabilježena veća kršenja takve prirode, potvrđeno je iz MUP-a KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia