online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA na terenu: Velike štete nakon povlačenja vode.

Iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite u Sarajevu saopćili su da se stanje u poplavljenim područjima poboljšava.  Stanje na području općina:  Ilidža, Novi Grad, Vogošća i Trnovo,  je stabilnije,  Vodostaji su u blagom opadanju, a neki su se povukli u korita, kao što je rijeka Bosna i Željeznica. Istaknuto je da je u toku čišćenje terena te se nadaju da je nagore prošlo. Podsjećamo, tokom posljednja dva dana navedeni i pojedini drugi dijelovi Bosne i Hercegovine bili su pogođeni poplavama. Posebno je bilo kritično u naseljima:  Otes, Butmir, Reljevo i u općini Trnovo. Poplave su uzrokovale veliku materijalnu štetu,  niko nije stradao.

Ekipe TVSA i danas su na terenu. Zabilježeno je povlačenje vode sa područja Otesa na Ilidži. Ostala je velika materijalna šteta pogotovo na automobilima stanara obližnje zgrade koji su koristili garažu koja je u potpunosti bila poplavljena. Vodostaj je primjetno niži, ali u najnižim dijelovima garaže voda se zadržala i sa dubinom od metar.

Novinarka TVSA nalazi se i kod benzinske pumpe u Vojkovićima koja je izgrađena neposredno do rijeke. Zbog erozije obale nakon nabujale rijeke, ovaj objekat je u velikoj opasnosti da se obruši u rijeku. Kako prve slike sa terena potvrđuju, vodostaj rijeke Željeznice je dosta niži, te ipak izgleda da je situacija pod kontrolom još uvijek.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia