online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA: Danas počinje gradnja adrenalinskog parka u Pionirskoj dolini

Na više od 2 hiljade metara kvadratnih biće postavljene tri nivoa sa rekvizitima. Vrijednost projekta je 46 hiljada maraka a cilj da se najmlađim sugrađanima omogući što ugodniji boravak u gradu uz raznovrne sadržaje.

Adrenalinski park za djecu i mlade biće smješten na lijevoj strani Od ulaza u Pionirsku dolinu, odnosno u blizini centralnog dijela na kojem su smješteni rekviziti za igru i zabavu. Ugovor za njegovu izgradnju potpisan je u martu ali su zbog pandemije radovi odgođeni.

„Rok je 30 dana za izgradnju dječijeg adrenalin parka, mada mislim da će biti i ranije završeno, ali 30 dana je u samoj dokumentaciji. On se prostire na 2.600 m2 od samog ulaza u Pionirsku s lijeve strane gdje je šumski dio koji je neiskorišten“, rekao je Edin Abdurahmanović, v.d. dir. KJKP Park

Ovo je zajednički projekat preduzeća Park i Opštine Centar koja je osigurala sredstva za izgradnju i nabavku opreme. Plan je da osim parka, naknadno budu postavljeni sadržaji koje bi bilo moguće koristiti i u zimskom periodu.

„Planiramo jedan zimski sadržaj, kao što imamo u zimskom periodu sadržaj advent u Hastahani, samo što bi ovo bio dječiji sadržaj u samoj Pionirskoj dolini tako da između ovog adrenalin parka biće tu sigurno i neko sankalište“, istakao je Abdurahmanović.

Važno je napomenuti, kaže Abdurahmanović, da će za sigurnost mališana biti zaduženi uposlenici preduzeža Park koji su završili posebnu obuku za rad na ovakvim terenima.

Lejla Lipa, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia