online slots game malaysia
Vijesti

Tužioci i direktori policijskih agencija BiH razgovarali o osiguranju integriteta i zakonitosti izbora 2022.

U prostorijama Tužilaštva Bosne i Hercegovine održan je strateški forum tužilaca i predstavnika policijskih agencija o završnim aktivnostima na osiguranju integriteta i zakonitosti izbora 2022. godine, prenosi Anadolu Agency.

Vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, predsjedavao je vanrednim sastankom na strateškom nivou, na kojem su glavni tužioci i direktori i dužnosnici policijskih agencija, sa nivoa Bosne i Hercegovine, oba entiteta FBiH i RS, kao i Brčko Distrikta BiH, razgovarali o mjerama i aktivnostima koje su do sada preduzete radi osiguranja zakonitosti izbornog procesa u BiH.

“Učesnici sastanka analizirali su i usaglasili do sada provedene i poduzete aktivnosti, potrebne radi otklanjanja sigurnosnih prijetnji, koordinacije djelovanja u kriznim situacijama, kao i ispunjenja pravosudnih i sigurnosnih preduslova, potrebnih za uspješno realizovanje izbora u Bosni i Hercegovini, što uključuje spriječavanje nezakonitosti, kao i sankcioniranje i procesuiranje krivičnih djela koja se odnose na izborni proces”, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia