online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Turistička zajednica KS postaje punopravni član privrednih komora KS i FBiH

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u cilju sistemskog rješavanja problema u turističkoj privredi i jačanja turističkog sektora u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, potpisala je ugovore o članstvu u Privrednoj komori Kantona Sarajevo i Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine.

Zastupanje interesa članova Turističke zajednice Kantona Sarajevo kroz programske aktivnosti privrednih komora i mogućnost djelovanja kroz sektore i organe, osnovni su razlozi zbog kojih je Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznala potrebu da stupi u partnerske odnose s privrednim komorama kao nosiocima privrednog razvoja, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Zajedničko djelovanje Turističke zajednice Kantona Sarajevo i privrednih komora, kako je navedeno, između ostalog podrazumijeva: usklađivanje zakona i drugih propisa vezanih za privredu i uslove privređivanja, a posebno u oblasti turizma, jačanje ekonomskog položaja privrednih subjekata iz oblasti turizma, iniciranje i učestvovanje u radu na razvojnim projektima od zajedničkog interesa za Kanton, Federaciju BiH i BiH, doprinos izradi strategije razvoja za nivo Kantona, FBiH i BiH, jačanje mjera za zaštitu domaće proizvodnje, jačanje mjera za unapređivanje sektora turizma i drugih podsticajnih mjera za pojedine oblasti privrede, organizovanje edukacija u cilju unapređenja znanja i jačanja vještina radnika i kompanija u sektoru turizma, rad na promociji privrede i privrednih subjekata iz oblasti turizma i uspostavljanju poslovnih kontakata u zemlji i inozemstvu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao punopravan član privrednih komora, namjerava unaprijediti saradnju s relevantim poslovnim subjektima iz oblasti turizma i ojačati turističku privredu u Kantonu Sarajevo, Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini, ističe se u saopćenju.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia