online slots game malaysia
BiznisVijesti

Trgovinska razmjena između BiH i Crne Gore u porastu

Trgovinska razmjena između BiH i Crne Gore u proteklih pet godina bilježi rast, s tim da je prošle godine uslijed pandemije Covid-19 bila značajno smanjena.

Izvoz BiH u Crnu Goru, prema podacima Vanjskotrgovinske komore BiH, sa vrijednosti od 273,1 milion KM u 2016. narastao je na 448,6 miliona KM u 2019. godini.

U prošloj godini u uslovima pandemije bh. izvoz u Crnu Goru zabilježio je izvjestan pad na 325,5 miliona KM, ali se u ovoj godini bilježi oporavak. Tako je u prva četiri mjeseca izvoz BiH u Crnu Goru iznosio 142,3 miliona KM, a  uvoz 24 miliona KM.

Među izvoznim proizvodima u Crnu Goru su mineralna goriva i mineralna ulja,  gvožde i čelik, kao i mlijeko, mliječni i srodni proizvodi.

Najznačajniji uvozni proizvodi iz Crne Gore u ovoj godini su drvo, proizvodi od drveta i drveni ugljen, vozila (osim željezničkih ili tramvajskih šinskih), rude, minaralna goriva, itd.

U službenu posjetu Bosni i Hercegovini danas dolazi predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić koji će razgovarati s predstavnicima bh. vlasti.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia