online slots game malaysia
Sarajevo

Tradicionalna vožnja ‘Giro di Sarajevo’ u nedjelju, 18. septembra

Tokom Evropske sedmice mobilnosti Udruženje “Giro di Sarajevo” će učestvovati u kampanjama koje organizuju Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo, a promotivna vožnja Giro di Sarajevo će biti održana u nedjelju 18. septembra.

– Nakon dvije godine pandemijske pauze, tradicionalna vožnja “Giro di Sarajevo” opet će biti održana i to u nedjelju, 18. septembra. Učešće je, kao i uvijek, besplatno i svi su dobrodošli. Učestovati mogu svi koji su stariji od 12 godina. Vozimo starom rutom od Dobrinje do Vijećnice i nazad do Vilsa, a za sve koji se registriraju na samom startu, pripremili smo poklone. Okupljanje je u 15 sati na Dobrinji, u dvorištu škole “Skender Kulenović” – kazao je Feni Damir Margeta, inžinjer saobraćaja i saradnik u Udruženju građana “Giro di Sarajevo”.

Margeta je u razgovoru za Fenu kazao kako je Udruženje “Giro di Sarajevo” uradilo i jedan projekat sa Udruženjem studenata Elektrotehničkog fakulteta “Stelex”, koji su putem javnog poziva dobili grant Fondacije “Mozaik” za projekat biciklističkog parkirališta ispred Fakulteta. Postavljanje parkirališta će biti upriličeno danas.

– Konsultovali su me za dizajn biciklističkog parkirališta i dogovorili smo da ga izvedemo prema mom dizajnu inovantnih parkirališta za bicikle, za koji sam prethodno dobio jedan mali grant za inovacije. Inovacija je takođe bila povod mog gostovanja na najvećoj konferenciji o urbanoj mobilnosti Velo-city u junu ove godine u Ljubljani – kazao je Margeta.

Naglasio je da su studenti ETF-a pokazali i veliku profesionalnost i inicijativu u svemu ovome jer, na jedan način, sami-sebi rješavaju problem mobilnosti i dolaze do biciklističke infrastrukture, što je za svaku pohvalu.

– Kuriozitet priče je što je Stelex dogovorio da Uprava ETF-a ustupi jedno parking mjesto za automobile koje unajmljuju od Kampusa, i da ga prenamijene za postavljanje parkirališta za e-romobile i bicikle, čime se direktno potiču ekološki prihvatljivi oblici aktivnog kretanja i urbane mobillnosti – istakao je Margeta.

Prema njegovim riječima, druga interesantna stvar je da su u okviru Projekta osigurane i odgovarajuće brave za korisnike, koje će biti dostupne na portirnici ETF-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia