online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

TI: Umjesto da se riješi problem kisika, Vlada RS pokušava zaštititi odgovorne

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) upozorio je Vladu Republike Srpske da nisu dali opravdane razloge za hitno usvajanje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, a već postoji zakon koji uređuje ovu oblasti na nivou BiH kojim je osnovana Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH kao ovlašteno tijelo (regulator).

Zbog okolnosti u kojima dolazi do usvajanja ovakvog zakona i osnivanja paralelne Agencije za lijekove i medicinska sredstva na entitetskom nivou, postoje sumnje ne samo u osnovanost usvajanja ovog zakona i na nivou RS, već i da se umjesto utvrđivanja odgovornosti u aferi “Kisik” zakonski okvir prilagođava uskim partikularnim interesima vladajuće strukture.

TI BiH je još ranije upozoravao i prijavljivao nadležnima da neovlašteni distributeri snabdijevaju javne zdravstvene ustanove kisikom, a inspektori su utvrdili da se time ugrožava zdravlje stanovništva.

– Zbog toga je neprihvatljivo da se umjesto otklanjanja ovih nepravilnosti i sankcioniranja odgovornih, pokušava legalizirati ovakva praksa, pod izgovorom da prema postojećim propisima nije moguće osigurati nesmetano snabdijevanje zdravstvenih ustanova – saopćeno je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia