online slots game malaysia
Sarajevo

Terzić za TVSA: Najbolji način za političare kada ne žele da rade jeste da proizvedu krizu

Novinar i politički analitičar, Almir Terzić, govorio je za Sarajevsko jutro o dosadašnjim izbornim rezultatima.

– Ne razlikuju se ovi izbori puno od izbora koje smo do sad imali. Vi kad želite da izaberete vlast koja će efikasno raditi onda je za vas jako bitno ko će “tamo” sjediti. Prema ovim do sada preliminarnim rezultatima, koje moramo uzeti sa određenom dozom rezerve s obzirom da jako veliki broj samih glasačkih listića nije prebrojan, mogu reći da je sasvim očekivano ovo što se desilo, iako možda ne u potpunosti za Predsjedništvo BiH. Vidjeli smo da su građani u BiH se opredijelili da traže od političara veću odgovornost i da konačno počnu da rade – objašnjava Terzić.

Kaže da ako posebno analiziramo državnu vlast, gotovo smo imali izgubljene četiri godine u prethodnom mandatu. Ništa se nije radilo, nemamo ni novih auto-puteva, boljih standarda građana, niti bolje međunarodne odnose.

– Imali smo unutarnje svađe koje nisu donijele ničemu, nego daljim produbljivanjima krize. Najbolji način za političare kada ne žele da rade jeste da proizvedu krizu – naglašava on.

Analizirao je i Predsjedništvo BiH, rekavši da ne očekuje produktivnije aktivnosti koje će značiti koncenzus u donošenju odluka i proevropsku smjernicu BiH, zato što se politika iz Republike Srpske neće mijenjati.

– Bojim se da samo Predsjedništvo neće puno efikasnije raditi nego što je do sada bilo – poručio je Terzić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia