online slots game malaysia
Biznis

Terzić: Autoput se gradi punom parom, u novembru novih 11 kilometara

Bosna i Hercegovina do novembra će dobiti novih 11 kilometara autoputa, potvrdio je za „Avaz” direktor „Autocesta FBiH” Adnan Terzić. Radi se o dionicama Drivuša – Klopče, Klopče – Donja Gračanica i o dijelu dionice Donja Gračanica -Vraca, koje će biti završene do oktobra. Time će biti kompletirana zaobilaznica oko Zenice.

I za vrijeme pandemije koronavirusa izgradnja Koridora Vc trajala je predviđenom dinamikom. Terzić kaže da na tome mora zahvaliti izvođačima radova koji su, poštujući sve mjere rada pod uvjetima pandemije, održali kontinuitet radova.

– I finansijeri su nam pomogli da zadržimo i pomognemo izvođačima da mogu raditi. Ne smijem zaboraviti ni uposlenike „Autocesta” koji su radili na terenu – rekao je Terzić.

Najavio je da se dogovora finansiranje dvije velike dionice.

– Za dionicu od Ovčara do Mostara Jug imamo ponudu od EBRD-a i EIB-a i jednim dijelom Konzorcija domaćih banaka. Dionica je duga 51 kilometar, a ponuda je 840 miliona eura. Dobili smo ponude i čekamo odgovor Vlade FBiH jesu li odobrene da nastavimo s pregovorima. Za dionicu od Paprikuša do Medakova od 39 kilometara imamo ponudu na 360 miliona eura – pojasno je Terzić, piše “Dnevni avaz”.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia