online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Terović: Iz Doma na Bjelavama kućama danas ide preostalih 85 građana

Jučer je 37 naših sugrađana, koji su bili u karantinu, napustilo Studentski dom Bjelave, dok je tamo još 85 osoba koje su testirane i čeka se poništenje njihovih rješenja o karantinu, izjavio je danas u Sarajevu načelnik Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmin Terović,.

Potvrdio je da će tokom današnjeg dana i taj dio biti gotov i ta lica će biti puštena u kućnu izolaciju.

“Nakon što je Federalni štab civilne zaštite donio jučer određene naredbe, odnosno stavio van snage neke naredbe koje su se ticale kretanja određene grupe građana u proteklih 35, 36 dana i rada određenih trgovina, Kantonalni štab civilne zaštite stavio je van snage naredbu o radu trgovina koje su bile izuzete u naredbi Federalnog štaba. Tako da sve one trgovine i one djelatnosti koje mogu obavljati djelatnost, mogu sada raditi i iza 18.30 sati”, pojasnio je Terović.

Podsjetio je da je ukinut i karantin i shodno tome postupilo se u poduzimanju određenih mjera kako bi se lica koja su smještena u karantinu u Domu Bjelave pustila u kućnu izolaciju.

“Naloženo je testiranje svih lica koja se nalaze u karantinu u naredna 24 sata i tokom jučerašnjeg dana sve osobe koje se nalaze u karantinu na Bjelavama su testirane. Jučer je 37 naših sugrađana napustilo Dom Bjelave, dok 85 trenutno boravi u Studentskom domu Bjelave. Testirani su i čeka se poništenje njihovih rješenja o karantinu. Tokom današnjeg dana i taj dio će biti gotov i ta lica će biti puštena u kućnu izolaciju”, poručio je Terović.

Istakao je da na snazi ostaje mjera za lica koja ne poštuju samoizolaciju.

“I protiv takvih lica će se i dalje postupati kao i do sada. Svi građani kojima je određena kućna izolacija, ukoliko krše tu mjeru, bit će preuzeti i smješteni u Studentski dom Bjelave. Trenutno tamo imamo jedno takvo lice. U posljednja 24 sata nismo imali nijednu osobu koja je prekršila mjere samoizolacije”, rekao je Terović.

Pozvao je sve građane, iako su ublažene mjere, na poštivanje mjera distance i nošenja zaštitne opreme.


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia