online slots game malaysia
BiznisVijesti

„Termalne rivijere“ dobile koncesiju na korištenje podzemne vode

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i direktorica privrednog društva “Termalne rivijere” Sarajevo Nermina Sefer, potpisali su danas ugovor kojim se ovom privrednom društvu dodjeljuje koncesija na korištenje podzemne pitke vode.

“U ovom mjesecu potpisali smo ugovore o koncesiji sa preduzećima „Butmir“ i „Termalne rivijere“ čime dodatno potičemo uređenje oblasti vezane za korištenje javnih prirodnih dobara na području Kantona Sarajevo. Svaki novi ugovor znači smanjenje broja nezakonitih korisnika prirodnih dobara uz istovremenu brigu i očuvanje tih prirodnih resursa”, izjavio je ovom prilikom ministar Delić.

Kanton Sarajevo raspolaže iznimnim prirodnim bogatstvima, ali, nažalost, ima i velika potraživanja po osnovu koncesija zbog niza razloga, a jedan od njih je nedovoljno uređen sistem za praćenje i kontrolu korištenja prirodnih resursa.

Pozvao je i ostala preduzeća koja koriste prirodna dobra da prate pozitivne primjere privrednih društava koja su već potpisala ugovore o koncesiji.

Direktorica Termalne rivijere, Nermina Sefer navela je da ovo privredno društvo već ima ugovor o koncesiji s Ministarstvom privrede za korištenje termomineralne vode iz bunara B-1, te da potpisivanjem ovog ugovora za korištenje pitke vode u tehnološke svrhe zaokružuju proces korištenja javnog dobra.

„Termalna rivijera i hotel Hills su kompleks koji privlači veliki broj turista, kako domaćih, tako i stranih i vjerujemo da će potpisivanje ovog ugovora utjecati na poboljšanje usluga koje nudimo klijentima u sklopu našeg kompleksa“, kazala je Sefer.

Ugovor između Ministarstva privrede i ovog privrednog društva potpisan je na period od 16 godina.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia