online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Tegeltija: Sredstva za lokalne izbore će biti obezbijeđena

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija je danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kazao da će sredstva za lokalne izbore u BiH, dio koji osigurava Vijeće ministara BiH, biti obezbijeđena ili kroz budžet ili posebnom odlukom.

Poslaničko pitanje u vezi sa osiguravanjem sredstava za provođenje lokalnih izbora postavila je poslanica Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke. 

Marinković-Lepić je također citirala predsjedavajućeg Tegeltiju, koji je ranije izjavio da „izbori mogu biti raspisani i sredstva obezbijeđena“.

Također je podsjetila na izjavu Tegeltije i „obećanja da Vijeće ministara ima mogućnost da donese potrebnu odluku, da se osiguraju sredstva za provođenje izbora, apelujući istovremeno na CIK BiH da nastavi sve izborne radnje koje su neophodne za provođenje lokalnih izbora, a da problem finansiranja ostavi Vijeću ministara BiH“.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je kazao da i dalje stoji na tom stanovištu, te da se se izbori, po njegovom mišljenju, moraju održati u ovoj godini.

Dodao je da postoji pripremljena odluka koju je pripremio kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH, u slučaju da ne bude usvojen budžet institucija BiH u odgovarajućem trenutku.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia